Proizvodnja

PROIZVODNO-UGOSTITELJSKO DRUŠTVO MEK-MOTTA DOO KARAN BB, UŽICE PIB 107129204, MB 20747064, SD 1013

Temelji za današnje poslovanje preduzeća MEK-MOTTA d.o.o. postavljeni su davne 1995. godine kada je osnovana porodična radnja sa skromnim proizvodnim kapacitetima i jakom željom da se na bazi originalne recepture napravi kvalitetan proizvod od mesa.

Konstantnim usavršavanjem tehnologije i pažljivim osluškivanjem potreba sve probirljivijeg tržista učinjeno je da sa kadrovskim timom u visokoj klasi, odabirom najkvalitetnijih grla stoke sa Zlatiborskih pašnjaka, te pažljivim praćenjem svih faza proizvodnje, stvore proizvodi od mesa koji su već više od dve decenije pozicionirani u samom vrhu. Stvoren je brend.

Tokom 2011. godine poslovanje prevazilazi okvire preduzetničke radnje i dobija se nova forma organizacije u vidu društva sa ograničenom odgovornošću. Potreba za proširenjem proizvodnih kapaciteta koja je uslovljena konstantno povećanom tražnjom tržista, uslovila je da se 2013. godine počne sa investicijom u novi proizvodno-skladišni prostor.

Već u junu 2015. godine preuzeće svoje proizvodne aktivnosti počinje da obavlja u novom poslovnom objektu koji je napravljen po najvišim standardima koje zahteva prehrambena industrija. Objekat je opremljen veoma modernom i funkcionalnom opremom za proizvoidnju i skladištenje proizvoda. Selidbom proizvodnog procesa u novi objekat stvoreni su povoljni uslovi za povećanje kako proizvodnih kapaciteta i asortimana proizvoda tako i povećanje broja zaposlenih.

mek-motta_proizvodnja

Sistem kvaliteta prepoznat je u preduzeću kao važan segment daljeg razvoja i u njega se konstantno ulaže. Da bi osigurali stabilnost kvaliteta u proizvodnji, preduzeće je svoj rad organizovalo po sistemu HACCP standarda za šta je dobijen i sertifikat.

2008. godine preduzeće Mek-Motta počinje saradnju u vidu proizvodnje mesa za Pink Ćevabdžinice d.o.o. Kragujevac. Na taj način Pink ćevabdžinice postaju generalni distributer našeg mesa i mesnih proizvoda.